Toelichting Wollabels en accessoires

Wollabels

alle prijzen zijn incl. BTW

Advies Sockyarn

  • Bij het werken met handgeverfde garens, kan je het beste afwisselend met twee strengen breien. Dat wil zeggen: 2 a 3 rijen met de ene streng en daarna 2 a 3 rijen met de andere streng. Dit ter voorkoming van grote kleurverschillen in je breiwerk. Door het afwisselen van de strengen krijg je geen of nauwelijks kleurverschillen en heb je mooi verloop. Bij handgeverfde garens is namelijk geen enkele streng hetzelfde van kleur.  
  • Wasvoorschrift: Blauwe label: alleen handwas! ik adviseer altijd met de hand te wassen, in een lauw warm sopje met een speciaal wasmiddel. Laat je project plat drogen.
  • Nadat ik de garens geverfd heb, was ik ze, maar toch kan het soms voorkomen dat ze nog een beetje afgeven, Dit heet bloeden. Dit is normaal. Ik raad je aan om je project apart te wassen.


Let op: Kleuren kunnen in het echt anders overkomen, dat varieert per camera en beeldscherm. Ik doe mijn best om de kleuren zo realistisch mogelijk weer te geven, maar door verschillen in beeldschermen en instellingen, kunnen de kleuren anders worden weergegeven dan ze in werkelijkheid zijn. Ik verf mijn wol in een rookvrij huis.

Platinum Sockyarn nummering: PL 

4 ply, 425m

75% superwash Merino, 25% nylon

mulesing free South American Merino

Naalddikte: sokken 2,5 - 3mm, shawls etc.: 3,5 - 4mm

Platinum Sockyarn miniset (PLMS)

4 ply, 5 x 20 gr (85m per strengetje): total set 425m

75% superwash Merino, 25% nylon

mulesing free South American Merino

Naalddikte: sokken 2,5 - 3mm, shawls etc.: 3,5 - 4mm

Titanium Sockyarn nummering: HT

2 ply, 425m

75% superwash Merino, 25% nylon

mulesing free South American Merino

Naalddikte: sokken 2,5 - 3mm, shawls etc.: 3,5 - 4mm

Sockyarn Alpaca nummering: A

4 ply,  ca. 170m per 50 gr. Totaal set ca 340m (voldoende voor sokken tot maat 44)

45% Alpaca, 30% Polyamide, 25% wol

Naalddikte: sokken 2,5 - 3mm, shawls etc.: 3,5 - 4mm

Sockyarn Standard nummering: S

4 ply,  ca. 210m per 50 gr. Totaal set ca 420m (voldoende voor sokken tot maat 46)

75% superwash scheerwol, 25% Polyamide

Naalddikte: sokken 2,5 - 3mm, shawls etc.: 3,5 - 4mm

Sokset bundel: 100g set bestaande uit 1 x 50g streng en 3 minis van totaal 50g

Een bundel van vrolijke, kleurrijke en/of gedurfde sets.

Elke set bestaat uit 1 streng van 50g en 3 minis van totaal 50g en dus een complete set van 100 gram! Dit wordt een feestje voor jouw voeten! De minis kan je gebruiken voor de hielen, tenen of boord maar ook als kleurrijke afwisseling! 


De minisets nummering eindigend op bl/a is sockyarn met alpaca en rl/st is sockyarn superwash standard.  


Deze ministrengetjes van alpaca en standard worden met de hand gedraaid. De set is ca 100 gram. De verdeling kan dus verschillend zijn maar zoveel mogelijk gelijk.

Accessoires


Handgemaakte producten:


Steekmarkeerders:

Alle steekmarkeerders en de spelden met steekmarkeerders worden met de hand gemaakt.

De steekmarkeerders met cabochons worden met de hand in de fitting geplaatst en vastgelijmd. De achterkant van de fitting kan onderling verschillend zijn (met of zonder relieffitting).  


De steekmarkeerders zijn te gebruiken als steekmarkeerder/progresskeeper/ stitchmarker voor al je haak-breiwerk of als leuke charm/bedel op je ritsen, tasjes, etuis, je journal, dagboek, agenda, noteboek of zelfs je spiraal blok. Door de kleine karabijnhaakjes zijn de stekenmarkeerders eenvoudig te verplaatsen en passen deze ook in de kleine steekjes van je projecten zoals sokken, wanten en bijvoorbeeld amigurumiproject. Super handig toch? Misschien zelfs wel als een leuk klein cadeautje voor die goede en lieve vriend(in) of collega of als een opstekertje voor iemand die wel wat liefs kan gebruiken. Of gewoon omdat je er zelf zo gek op bent en ze spaart en stiekem een verslaving hebt.


Handmade gnome steekmarkeerders en overige polymer steekmarkeerders:

Deze steekmarkeerders zijn met de hand gemaakt van polymer en afgebakken in de oven. Behandel je polymer steekmarkeerders met zorg. Houd deze weg van direct zonlicht, en geef deze af en toe een poetsbeurt door er een vochtig doekje over te halen. Artist: Made by Valerie.


De handmade gnomes werden speciaal ontworpen voor het grote (internationale) GnomeMkal7 van Imagined Landscapes.

Mrs._knit_crochet en Christa_yarndiva heeft de goedkeuring gekregen van Imagined Landscapes om een ware GnomeMKal op te zetten voor Nederland en Belgie met een totaalpakket voor het breien van de Gnomes bestaande uit handgeverfd garen , projectbags en deze mooie en speciale steekmarkeerder! Het was een groot fantastisch gnome avontuur welke nog steeds actueel is!


Macarondoosjes of (aluminium) doosjes gevuld met steekmarkeerders:

Alle doosjes met steekmarkeerders worden door mij met steekmarkeerders afgevuld. De macarondoosjes bevatten ca. 30 stuks.


Scissorchains:

Gebruik deze handige handgemaakte ketting om je schaartje aan je favoriete projectbag of tas te bevestigen zodat je ze altijd binnen handbereik hebt! Zo raak jij je schaartje niet meer kwijt. De grote clasps zijn makkelijk te bevestigen. De ketting is natuurlijk niet geschikt om zware accessoires aan te bevestigen.


Projectbags:

Projectbags zijn altijd handig om je brei-of haakwerkje in op te bergen of om mee te nemen. De projectbags die ik zelf maak, zijn simpel, gevoerd en eventueel verstevigd en een no nonsense tasje voor het opbergen van je project! Ze hebben een rits of een trekkoord. Geen merklabeltjes van de maker of vakjes en zakjes! Hoewel ik geen perfecte naaister ben, wordt alles door mij met liefde, zweet en soms zelfs een traan gemaakt!